Brød med hirse
Lad den liflige duft af hjemmebag brede sig i hjemmet. Og ikke bare hvilket som helst hjemmebag, men dette dejlige og spændende brød lavet med hirseflager, som er rige på flerumættede fedtsyrer, b-vitaminer og mineraler.
Alligevel bliver brødet ikke for tungt og bastant, da det er tilsat creme fraiche, som giver en let og luftig konsistens. Dejen kan også bruges til boller.
Ingredienser
til 1 stk- 2 spsk rapsolie
- 2 spsk creme fraiche
- 15 g gær
- 1 tsk salt (fint)
- 2 1⁄2 dl vand
- 2 1⁄2 dl hirseflager
- 1 1⁄2 dl sigtemel
- ca. 350 g hvedemel
Kom olie, gær og salt i en skål. Rør gæren ud.
Tilsæt creme fraiche og vand og rør rundt.
Kom hirse i og tilsæt sigtemelet.
Rør lidt hvedemel i af gangen. Dejen skal være lidt fugtig. Ælt den godt og stil dejen til hævning i cirka 1 time før du former brødet.
Kom et stykke bagepapir i en brødform og læg brødet i. Bag i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Tag det ud af formen og bag det yderligere 5-10 minutter.