Små brød med bacon og asparges
Jeg kan slet ikke få nok af de her små brød med bacon og asparges. De er super nemme at lave, og så vil de helt sikkert imponere både dine smagsløg og dine gæster.
Ingredienser
til 16 stkBrød
- 1 1⁄2 dl vand (lunken)
- 10 g gær
- lidt salt
- 1 spsk olie
- 225 g hvedemel
Derudover
- 1 bdt asparges (à 16 stk.)
- 1 pk bacon (à 8 skiver)
Lav dejen
Hæld det lunkne vand i en skål, og opløs gæren heri. Tilsæt salt, olie og melet lidt ad gangen, til der ikke er mere mel tilbage.
Ælt dejen godt, og lad den hæve i 30 minutter.
Form brødene
Skyl aspargesene, knæk de træede ender af, og kassér dem. Skær alle baconskiverne over på midten, vikl et stykke bacon rundt om hver asparges, og læg dem til side.
Ælt dejen let igennem, og del den i det angivne antal stykker. Rul dejstykkerne til aflange pølser, og vikl hver pølse rundt om aspargesene med bacon.
Læg dem på en bradepande med bagepapir, og bag dem i 12 minutter ved 220 grader.
Servér som forret, tapas eller som tilbehør til f.eks. supper, salater eller kød.
Se også:
Denne opskrift på luftige og lækre pizzaboller, der kan toppes med lige det, du har lyst til.
Fakta om opskriften
Måltid: Brød
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet: 20 min.
Hævetid: 30 min.
Bagetid: 12 min.
Samlet tidsforbrug: 1 time og 2 min.
Kan man lave dem hurtigere?
Du kan lave en nemmere og hurtigere version af de indbagte asparges ved at bruge færdiglavet pizzadej eller butterdej i stedet for at lave dejen selv. Så sparer du både hævetid og arbejdstid med at lave dejen, og brødene kan laves på ca. 25 minutter.
Næringsindhold for brød med bacon og asparges
pr. brød | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 87 kcal | 1394 kcal |
Kulhydrat | 10 g | 163 g |
Protein | 3 g | 48 g |
Fedt | 4 g | 57 g |
Lækre dips til aspargesbrødene
Brødene kan sagtens serveres for sig selv som appetizer eller hapser til velkomst, men det er også super lækkert at servere dem med en god dip til:
HvidløgsdressingBearnaise-mayoAvocadocreme med feta