Brød i stegeso
Brød bagt i stegeso bliver super luftigt og får den dejligste sprøde skorpe. Dette brød er endda hurtigt at lave og kan være klar til at spise på kun to timer.
Ingredienser
til 1 stk- 4 1⁄2 dl vand (lunkent)
- 25 g gær
- 1⁄2 dl olivenolie
- 3 tsk salt
- 1 spsk sukker
- 550 g hvedemel
- evt. 1 spsk olivenolie til at smøre stegesoen
Sådan bager du brødet
Kom vandet op i en skål, og smuldr gæren heri. Tilsæt olivenolie, salt, sukker og hvedemel, og ælt dejen godt sammen i ca. 10 minutter. Hvis du har en røremaskine, skal du begynde med lav hastighed og derefter øge hastigheden.
Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad dejen hæve i 45-60 minutter, til den er dobbelt størrelse.
Hæld lidt olivenolie i bunden af stegesoen, sæt den i ovnen, og varm op til 225 grader.
Tag stegesoen ud af ovnen, når dejen er færdighævet - pas på, at du ikke brænder dig. Tip dejen over i stegesoen. Hvis dejen hænger fast i skålen, kan du fugte hænderne med lidt vand og løsne det forsigtigt for at beholde den fine overflade. Brug en skarp kniv til at lave et par snit i overfladen af brødet.
Læg låg på stegesoen, og sæt den tilbage i ovnen. Bag brødet i 30 minutter. Hvis brødet er for lyst på toppen, kan du bage det i 10 minutter uden låg til sidst.
Lad brødet køle af på en rist inden servering.