Brombærtærte med smuldredej
Syrligt-søde brombær med en knasende sprød top – det er essensen af den her utroligt lækre brombærtærte med smuldredej, der ovenikøbet er meget nem at lave. Serveret lun med f.eks. vaniljeis, flødeskum eller vaniljecreme, er det en helt sikker vinder.
Ingredienser
til 1 stkFyld
- 300 g brombær
- 1 vaniljestang
- 75 g sukker
Smuldredej
- 150 g smør (koldt)
- 125 g hvedemel
- 75 g mandler
- 75 g havregryn
- 75 g sukker
Sådan bager du brombærtærten
Forvarm ovnen til 200 grader.
Skyl brombærrene, og tør dem forsigtigt med et rent viskestykke, der gerne må gå i stykker. Split vaniljestangen, og skrab kornene ud af den. Brug lidt af sukkeret til at skille kornene ad.
Bland resten af sukkeret med vaniljen, og vend brombærrene rundt i det. Kom det hele op i et ovnfast fad (jeg brugte et på 20 x 20 cm).
Smuldr det kolde smør ud i melet. Der må gerne være nogle større klumper i dejen, det bliver den kun bedre af. Hak mandlerne groft, og bland dem i dejen sammen med havregryn og sukker.
Fordel smuldredejen over brombærrene, og bag brombærtærten i ca. 35-40 minutter, til toppen er gylden og sprød.
Brombærtærten smager ekstra godt, hvis den serveres med en klat flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis til.
Tip:
Har du en foodprocessor, kan du meget nemt lave smuldredejen i den. Kom bare smør, mel og mandler op i, pulsér et par gange, til dejen har den rette konsistens, og bland med havregryn og sukker til sidst.