Brownies med hvid og mørk chokolade
Himmelsk brownie med både hvid og mørk chokolade, og en dejligt sej konsistens.
Ingredienser
til 1 bradepande- 250 g smør
- 300 g mørk chokolade
- 300 g hvid chokolade
- 7 æg
- 7 dl sukker
- 125 g hvedemel
- evt. hindbær (friske eller frosne)
Smelt halvdelen af smørret i en gryde, og den anden halvdel af smørret i en anden gryde.
Hak den mørke chokolade og kom det i den ene gryde. Hak ligeledes den hvide chokolade og kom det i den anden gryde.
Når chokoladen er smeltet helt tages gryderne af varme, så det kan køle lidt af.
Pisk æg og sukker sammen i en skål, til det er lyst og luftigt.
Kom halvdelen af æggeblandingen over i en anden skål.
Tilsæt nu den mørke chokolade i den ene skål med æggeblanding, og den hvide chokolade til den anden skål.
Sigt halvdelen af melet i hver skål, og vend det godt sammen.
Smør en bradepande (ca. 35 x 40 cm), eller læg bagepapir i bunden.
Hæld den mørke chokoladedej i bunden af formen, og hæld den hvide dej ovenpå. Træk evt. en kniv, gaffel eller strikkeping igennem dejen, for at lave mønster.
Drys evt. med hindbær på toppen.
Bag brownien ved 175 grader (ikke varmluft) i ca. 40 minutter.
Tip:
Hvis du hellere vil lave en klassisk brownie, så er der ingen der bedre end den her.