Brunsvigersnegle – mega god opskrift
Brunsvigersnegle smager ligesom en skøn klassisk brunsviger, men med denne mega gode opskrift får du ekstra snaskede kager, da sukkermassen er viklet ind i dejen. Det skal bare prøves!
Ingredienser
til 15 stk- 2 1⁄2 dl mælk
- 25 g gær
- 2 æg
- 120 g smør
- 1 knsp salt
- ca. 550 g hvedemel
Fyld
- 200 g brun farin (+ lidt ekstra til at drysse henover)
- 175 g smør
- 4 spsk sirup
Sådan laver du brunsvigersneglene
- Lun mælken, så den er lillefingervarm, og opløs gæren heri. Pisk æg i.
- Smelt smørret ved lav varme, og lad det køle en smule af. Pisk smør og salt i blandingen.
- Kom mel i lidt ad gangen, og ælt, indtil dejen er glat og smidig.
- Lad dejen hæve i 1 time, og lav fyldet imens – fyldet skal nemlig bruge tid på at køle af.
- Smelt brun farin, smør og sirup i en gryde, og rør rundt, indtil det er en ensartet masse. Lad fyldet køle helt af, så det tykner og bliver lettere at smøre ud.
- Rul dejen ud til en aflang firkant, der ca. er ½ cm tyk. Smør fyldet ud på dejen, og drys lidt ekstra brun farin henover.
- Rul dejen sammen på langs, så du får en lang pølse. Skær sneglene ud i ca. 2 cm tykkelse, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Brunsvigersneglene kan også kommes i muffinsforme, så fyldet ikke flyder for meget ud.
- Bag sneglene i ca. 10 minutter ved 200 grader.
Se også:
Denne mega lækre brunsviger med creme, der er et garanteret hit.
Kan de fryses?
Ja, du kan sagtens fryse brunsvigersneglene ned.