Bruschetta med chorizo
En simpel, men intens og frugtbar sammenføring af to af de lækreste spiser vi kender fra Italien og Spanien: bruschettas og chorizo. Serveres de som velsmagende forret, passer mængden til fire personer - som hovedret til to.
Ingredienser
til 4 personer- 150 g chorizopølse
- 1 løg (stort)
- 4 tomater
- 8 skiver brød
- 1 fed hvidløg
Fjern eventuelt papir/skind fra chorizoen, og skær den i tern. Steg ternene ved middel varme på en pande.
Hak løg. Når chorizoen er ved at være ristet kommes løgene på panden. De skal blot lige svitse med et øjeblik, så de ikke er så skarpe. Kom derefter blandingen i en skål.
Halvér tomaterne og tag kernerne ud. Skær "tomatkødet" i små tern, og kom dem i skålen.
Rist brødet - evt. på panden i det overskydende chorizofedt. Det giver endnu mere smag, men er naturligvis ikke så sundt.
Skær hvidløget over og gnid det på de ristede brødskiver. Det kan også hakkes fint og blandes med bruschettafyldet, hvis du vil have endnu mere hvidløgsdmag.
Kom fyldet på de ristede brød og servér.