Brydebrød i bradepande
Skønt brydebrød bagt i bradepande, så det er ekstra nemt. Det indeholder en dejlig blanding af groft mel, havregryn og kerner, som også gør det lidt sundere.
Ingredienser
til 1 bradepande- 500 g hvedemel
- 150 g finvalsede havregryn
- 200 g grahamsmel
- 1⁄2 pk tørgær
- 50 g solsikkekerner
- 50 g græskarkerner
- 25 g sesamfrø
- 1 1⁄2 tsk salt
- 7 dl vand
- 2 tsk honning
- blandede kerner til pynt
Kom hvedemel, havregryn, grahamsmel, tørgær, kerner og salt i en skål. Tilsæt lunkent vand og honning, og ælt dejen i ca. 10 minutter. Du kan sagtens bruge en køkkenmaskine til at ælte dejen med.
Tilsæt mere vand, hvis dejen bliver for tør, og mere hvedemel, hvis den bliver for blød. Den færdige dej skal være lidt blød i det.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse. Det tager ca. en time.
Beklæd en bradepande med bagepapir, og hæld dejen ud i bradepanden (ca. 50 x 40 cm). Fugt hænderne med vand, og tryk dejen ud mod kanterne. Lad dejen hvile i 20 minutter.
Varm ovnen op til 200 grader.
Brug et pizzahjul eller lignende til at skære dejen ud i stykker på f.eks. 4 x 5 cm. Pensl dejen med lidt vand, og drys med ekstra kerner.
Sæt bradepanden nederst i ovnen, og bag brydebrødet i 30-40 minutter. Lad brødet køle af i bradepanden i 15 minutter. Læg det herefter på en rist til yderligere afkøling.