Butterdejstærte med skinke og porre
Super nem og lækker butterdejstærte med skinke, porre, peberfrugt og feta, der tilsammen udgør en skøn smagssammensætning. Den færdigkøbte butterdej gør tærten ekstra hurtig at bikse sammen og giver den dejligste sprøde bund.
Ingredienser
til 3 personer- 1 peberfrugt
- 1 porre
- 2 æg
- 100 g hytteost
- salt
- peber
- 1 rulle butterdej
- 100 g skinke
- 75 g feta
- evt. 50 g mozzarella ost (kan sagtens undlades)
Sådan laver du butterdejstærten
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Skyl peberfrugten, fjern de hvide hinder og kernerne, og skær den i tynde strimler.
- Skær toppen af porren, og rens den grundigt for jord. Skær også den i helt tynde strimler.
- Pisk æg og hytteost sammen, og krydr med salt og peber.
- Læg butterdejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Fold kanterne op hele vejen rundt, så fyldet ikke løber af. Prik bunden med en gaffel, og hæld æggeblandingen på.
- Fordel skinke, peberfrugt og porre ovenpå tærten. Smuldr fetaen over, og drys evt. med mozzarella.
- Bag butterdejstærten i ca. 17-20 minutter, eller til butterdejen er helt gylden og sprød.
Se også:
Nem butterdejstærte med bacon
Kan butterdejstærten fryses?
Tærten kan godt fryses, men butterdejen mister lidt af sin sprødhed, hvis man gør det. Det giver dog stadig et fint resultat efter optøning, så længe man sørger for at varme tærten i ovnen.
Er der ingredienser tilovers?
Hvis du har rester af både porrer og skinke tilovers fra tærten, kan de f.eks. bruges til en super nem porregratin med skinke eller en dejlig porretærte med pastabund.
Er der porrer og peberfrugt tilovers, kan aftensmaden med fordel stå på denne fænomenale svenske pølseret, og er der kun rester af porrer kan de bruges i dette nemme porrefad med oksekød eller denne lækre omgang frikadeller i fad med kartofler og porrer.
Næringsindhold for tærte med butterdej og skinke
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 588 kcal | 1763 kcal |
Kulhydrat | 40 g | 119 g |
Protein | 30 g | 90 g |
Fedt | 33 g | 98 g |
*Næringsberegningen er inklusiv mozzarellaen. Hvis man udelader osten, sparer man ca. 50 kalorier pr. person.