Ceviche med laks
Lækker ceviche med laks - den sydamerikanske klassiker, hvor den delikate laks "tilberedes" i køleskabet i en skøn blanding af lime, chili og koriander. Retten er dejlig at servere som en let frokost eller forret.
Ingredienser
til 3 personer- 400 g laks (uden skind og ben)
- 2 limefrugter
- 4 spsk olivenolie
- 1 rødløg
- 1 chili
- 1⁄2 bdt koriander
- peber
- salt
Skær laksen i mundrette stykker, og kom dem op i en skål. Halvér limefrugterne, og pres saften udover laksen. Bland det med olivenolie.
Hak rødløg fint, og kom det i skålen. Skær chilien igennem på langs, skrab frøene ud, og kassér dem. Hak chilien helt fint, og tilsæt det til retten.
Bland det hele godt sammen, og sæt det i køleskabet i ca. 1 time. Rør lidt i det undervejs, så alle laksestykkerne har været dækket af marinaden.
Hak koriander, og bland det i lige før servering.
Smag til med salt og peber - så er din ceviche klar til at blive serveret med f.eks. et godt stykke brød eller en dejlig salat til.
- Publiceret d.
- 16.01.18.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Forretter ›
- Forretter med fisk ›
- Forretter med laks