Cheesecake med cookiebund
Med denne opskrift får man både cheesecake og cookies i én og samme kage, og det er bare vildt lækkert. Resultatet er en skøn kombination af fløjlsblødt fyld og en knasende bund med chokoladestykker. Kagen skal helst laves dagen før, da den skal sætte sig i køleskabet efter bagning.
Ingredienser
til 1 springform- 1 æg
- 1 dl sukker
- 1 dl brun farin
- korn fra 1 vaniljestang
- 125 g smør (stuetemperatur)
- 150 g flødeost naturel
- 1 tsk natron
- 2 tsk majsstivelse
- 4 1⁄2 dl hvedemel
- 200 g kogechokolade
Fyld
- 2 1⁄2 dl fløde
- 150 g hvid chokolade
- 500 g flødeost naturel
- korn fra 1 vaniljestang
- 5 æg
Forslag til pynt
- 50 g chokolade
Pisk æg, sukker, brun farin, vaniljekorn, smør og flødeost sammen, til det er godt blandet. Bland natron, majsstivelse og hvedemel i. Hak derefter chokoladen, og rør det i.
Læg bagepapir i bunden af en springform (ca. 26 cm i diameter). Pak ydersiden af formen ind i stanniol for en sikkerheds skyld, hvis formen lækker. Pres cookiedejen ned i formen, og sørg for, at den ligger i et jævnt lag.
Fyld:
Varm fløden op i en gryde ved lav varme. Hak den hvide chokolade, og rør den i den varme fløde. Rør, til den hvide chokolade er helt smeltet. Sæt gryden til side, og lad indholdet køle ned.
Pisk flødeosten med en elpisker, til der ikke er nogen klumper. Pisk æggene i ét ad gangen, og rør derefter vaniljekornene i. Rør den afkølede blanding af fløde og hvid chokolade i fyldet.
Hæld flødeostemassen ovenpå cookiebunden.
Bag cheesecaken i 1 time og 30 minutter ved 175 grader. Kagen skal have sat sig men stadig skælve en smule i midten, når den tages ud. Lad den køle af i køleskabet natten over, så den sætter sig helt.
Forslag til pynt:
Smelt chokoladen, og kom den op i en frysepose eller sprøjtepose. Klip et lille hul i enden, og sprøjt et fint mønster på kagen.
Der er cheesecake til ca. 10-15 personer afhængigt af, hvor store stykker man skærer.