Chicken parmesan
Virkelig lækker opskrift på chicken parmesan med sprøde panerede kyllingefileter, dejlig tomatsauce og smeltet ost på toppen.
Her har jeg serveret den lækre parmesankylling med pasta til.
Chicken parmesan på den ekstra nemme måde
Hvis du vil lave en ekstra nem og hurtig version kan du sagtens bruge færdiglavet tomatsovs i stedet for at lave den selv.
Ingredienser
til 4 personerTomatsauce (eller køb en færdiglavet)
- 2 løg (små)
- 2 spsk olivenolie
- 4 fed hvidløg
- 1 spsk tomatpuré
- 800 g tomatpassata eller hakkede tomater
- 2 tsk oregano (frisk eller tørret)
- 1 tsk basilikum (frisk eller tørret)
- salt
- peber
Parmesanpaneret kylling
- 4 kyllingefileter
- 2 æg
- 40 g rasp (gerne panko)
- 5 spsk parmesanost (fintrevet)
- 80 g mel
- 1 tsk salt
- ca. 3 spsk olivenolie til bruning
Topping
- 1 kugle mozzarella ost
- 2 spsk parmesanost (fintrevet)
Servér f.eks. med:
- pasta eller godt brød
Start med at lave tomatsaucen
Pil løg, og hak dem fint. Svits dem i olivenolie i ca. 5 minutter ved middel varme.
Pil imens hvidløg. Pres hvidløget ned til løgene, og tilsæt tomatpuré. Svits yderligere 2 minutter.
Hæld tomatpassata på, og tilsæt oregano og basilikum.
Lad tomatsaucen simre ved svag varme i mindst 10 minutter, imens parmesankyllingen gøres klar. Har du tid til at lade tomatsaucen simre længere, skal du endelig gøre det - så får den en ekstra god smag.
Smag til med salt og peber, og hæld saucen op i et ildfast fad.
Gør parmesankyllingen klar
Bank kyllingefileterne lidt fladere, så de er lige tykke over det hele.
Slå æggene ud i en dyb tallerken, og pisk dem sammen. Kom raspen op i en anden skål, og bland det sammen med den fintrevne parmesan. Kom melet op i en tredje skål, og bland det sammen med salt.
Dyp først kyllingefileterne i melet, dernæst i æg og så i rasp-parmesanblandingen, så de bliver panerede over det hele.
Brun de panerede kyllingefileter af i olivenolien ca. 4 minutter på hver side ved middel varme, til de er gyldne.
Læg kyllingen oveni tomatsaucen i det ildfaste fad.
Bag retten færdig i ovnen
Riv mozzarellaosten i mindre stykker. Fordel mozzarellaost og parmesanost ovenpå kyllingefileterne.
Bag retten ved 220 grader i ca. 12-15 minutter, til osten er smeltet og gylden på toppen, og kyllingen er mør, men stadig saftig.
Servér din chicken parmigiana med pasta eller med en god salat og lækkert brød til.
Se også:
Italiensk kylling i ovnToscansk pastaret med kyllingKylling med soltørrede tomater og flødesovs
Hvis du vil have ekstra grøntsager i retten
Man kan fint komme flere grøntsager i tomatsaucen, f.eks. gulerod, squash eller spinat.
Du kan også servere noget grønt ved siden af, f.eks. denne salat der passer godt til pastaretter eller dette italienske grøntsagsfad. Grøntsagsfadet kan tilberedes i ovnen samtidig med parmesankyllingen og er rigtig god, hvis du ikke vil servere pasta til retten.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det italienske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid i ovnen:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for chicken parmesan
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 620 kcal | 2479 kcal |
Kulhydrat | 37 g | 150 g |
Protein | 48 g | 192 g |
Fedt | 29 g | 116 g |
Næringsberegningen omfatter hele opskriften på chicken parmesan, men ikke pasta.