Chilimayo med sambal oelek
En af fordelene ved at bruge sambal oelek i sin chilimayo er, at man selv slipper for at skære/hakke chili. Konsistensen bliver ensartet, let og lækkert cremet. Mængden af sambal oelek kan justeres efter, hvor hårdføre smagsløg, man har.
Ingredienser
til 4 dl- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 1 knsp salt
- ca. 3 1⁄2 dl rapsolie
- 3 spsk Sambal Oelek (eller efter smag)
Æggeblommer og salt piskes sammen. Lidt ad gangen piskes olien i. Det er meget vigtigt at der IKKE tilsættes for meget olie på én gang, for så kan æggeblommerne ikke nå at optage olien, og så skiller mayoen.
Efterhånden som olien piskes i, bliver mayonnaisen tykkere, og når den har den ønskede konsistens, røres sambal oelek i.
Chilimayoen kan spises med det samme, men bliver ikke dårligere af at trække lidt i køleskabet.