Chili sin carne
Krydret rigtigt smager chili sin carne forrygende. Samtidig er det nemt at lave - også selvom du laver mad til mange munde. Retten indeholder ikke kød. Til gengæld er den pga. kidneybønnerne alligevel fyldig, mættende og rig på protein.
Ingredienser
til 4 personer- 4 løg eller rødløg
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk olie
- 4 peberfrugter
- 3 ds kidneybønner i chilisauce
- 2 ds hakkede tomater
- 1 spsk koriander
- 1 tsk spidskommen
- 1⁄2 tsk kardemomme
- evt. 1 spsk røget paprika
- chilipulver efter smag
- 2 spsk rørsukker
- limesaft
- salt
- peber
Tilbehør
- creme fraiche
- cheddarost (Revet)
Hak løg og hvidløg og svits det i olien i en stor gryde. Skær peberfrugterne i grove tern og kom dem i gryden. Lad dem svitse et øjeblik, før kidneybønner og hakkede tomater tilsættes.
Lad retten simre under låg i minimum 10 minutter.
Tilsæt krydderier og rørsukker. Smag til med limesaft, salt og peber.
Server chili sin carne med en klat creme fraiche og revet cheddarost.
- Publiceret d.
- 25.06.13.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Mexicansk mad ›
- Chili con carne