Chokoladecookies
Disse charmerende chokoladecookies er nemme at lave og har en nuanceret sødme med noter af vanilje. Den divine, sprøde konsistens hæves til syvende himmel med de knasende hasselnødder, mens de mørke, chunky chokoladestykker giver et let bittert modspil og garanterer en blød landing.
Ingredienser
til 25 stk- 2 æg
- 300 g brun farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 1⁄2 tsk natron
- 250 g hvedemel
- 1 dl rapsolie
- 100 g hasselnødder
- 300 g mørk chokolade
Pisk æg, brun farin og vaniljesukker sammen i en skål. Rør bagepulver og natron i. Rør hvedemelet i lidt ad gangen og rør derefter olien i.
Hak nødder og chokolade groft. Rør det i dejen. Stil dejen i køleskabet en times tid.
Brug en ske til at lægge klatter af dejen på en bageplade med bagepapir. Bag i forvarmet ovn ved 200 grader i 10 minutter.
Lad de lækre chokoladecookies køle helt af inden de spises. De kan holde sig et par uger i en lufttæt beholder.