Chokoladekage i stor bradepande
Dejlig svampet chokoladekage der bages i en stor bradepande og forkæles med en lækker cremet glasur. Kagen er ideel til klassens time, fredagskage på arbejdet, eller hvis du vil forkæle nogen, der elsker chokolade.
Ingredienser
til 20 personer- 4 1⁄2 dl vand
- 6 spsk kakaopulver
- 400 g smør
- 9 dl sukker
- 4 æg
- 1⁄2 tsk salt
- 9 dl hvedemel
- 2 tsk natron
- 2 tsk bagepulver
- 3 dl creme fraiche 38%
Glasur
- 150 g smør
- 5 spsk kakaopulver
- 6 tsk vaniljesukker
- 6 spsk fløde
- 5 spsk kaffe (drikkeklar)
- 100 g Philadelphia ost
- 500 flormelis
Sådan bager du chokoladekage i en stor bradepande
Kom vand, kakaopulver og smør i en gryde, og varm det op. Tag gryden af varmen når smørret er smeltet. Lad det køle helt af.
Pisk sukker, æg og salt sammen i en skål. Rør hvedemel, natron, bagepulver og creme fraiche i.
Bland den afkølede kakao/smørblanding i dejen. Hæld dejen i en bradepande (evt. med et stykke bagepapir i bunden). Den bradepande, jeg brugte, var ca. 35 x 40 cm.
Bag chokoladekagen ved 180 grader i 35-40 minutter. Lad kagen køle af inden glasuren kommes på.
Glasur
Smelt smørret og lad det køle lidt af.
Rør kakao, vaniljesukker, fløde, kaffe, philadelphia og flormelis sammen i en skål. Rør det smeltede smør i.
Smør glasuren på den afkølede chokoladekage. Kan spises straks eller holde sig i køleskab i en uges tid.
Se også:
Ekstra svampet chokoladekage i bradepande
- Publiceret d.
- 11.10.14.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Kager ›
- Chokoladekage ›
- Chokoladekage i bradepande