Chokoladekage med Dumle
Den søde smag af Dumle-karameller i den cremede topping på denne dejlige chokoladekage giver en lækker kontrast til de dybe toner af mørk chokolade.
Ingredienser
til 1 bradepande- 150 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 120 g Dumle (120 g svarer til 1 pakke)
- 4 æg
- 2 1⁄2 dl sukker
- 1 tsk vaniljepulver
- 2 1⁄2 dl hvedemel
Dumle karameltopping
- 2 spsk piskefløde
- 120 g Dumle
- 100 g smør (stuetempereret)
- 5 dl flormelis
Sådan laver du Dumle-kagen
Smelt smør, chokolade og Dumle-karameller i en tykbundet gryde ved lav varme. Rør, til blandingen er jævn. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle lidt af.
Kom æg og sukker i en separat skål, og rør det sammen. Tilsæt den lune chokoladeblanding lidt ad gangen under konstant omrøring.
Sigt vaniljepulver og hvedemel i dejen, og rør grundigt, til dejen er jævn.
Hæld dejen i en smurt form på ca. 30 x 22 cm.
Bag chokoladekagen ved 175 grader i ca. 25 minutter, og lad den derefter køle helt af, inden glasuren kommes på.
Dumle karameltopping
Kom fløde og karameller i en tykbundet gryde, og lad dem smelte sammen ved lav varme. Tag herefter gryden af varmen.
Pisk smørret, til det bliver blødt, og tilsæt så karamelblandingen. Pisk flormelis i massen, indtil den får den ønskede konsistens. Konsistensen afhænger af mængden af flormelis, så kom ikke det hele i på en gang.
Smør karamelglasuren ud over den afkølede chokoladekage.
Lad chokoladekagen med Dumle stå på køl, til den skal serveres.
Tip: kagen kan fryses - også med glasuren på.
Se også:
Denne sindssygt gode bananasplit-kage - den er altid et kæmpe hit.
- Publiceret d.
- 29.06.15.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Kager ›
- Chokoladekage ›
- Chokoladekage i bradepande