Chokoladekage med cookie dough
Undervurder aldrig en god topping. Denne fyldige chokoladekage er toppet med en blød og lækker cookie dough, og tilsammen giver det en smagsoplevelse udover det sædvanlige. Ren luksus, som endda er nem at lave.
Ingredienser
til 1 bradepandeChokoladekage
- 225 g smør
- 5 dl sukker
- 4 æg
- 3 dl mel
- 2 1⁄2 dl kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 tsk salt
- 200 g chokolade
Cookie dough
- 120 g smør (stuetempereret)
- 1 1⁄2 dl sukker
- 175 g Philadelphia
- 2 tsk vaniljepulver
- 5 dl hvedemel
- 1 1⁄2 spsk majsstivelse
- 300 g chokoladeknapper
Start med at lave chokoladekagen.
Smelt smør og sukker i en gryde ved lav varme. Lad det smelte godt sammen. Hæld blandingen i en skål, og lad det køle af.
Kom æggene i, når blandingen er kølet lidt af.
Rør mel, kakaopulver, bagepulver, vaniljepulver og salt i.
Hak chokoladen groft, og vend den i dejen.
Hæld dejen i en smurt bageform eller bradepande på ca. 30 x 22 cm.
Bag chokoladekagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn.
Cookie dough:
Pisk smør og sukker godt sammen, og pisk så Philadelphia-osten i.
Bland vanilje, hvedemel og majsstivelse i.
Tilsæt chokoladeknapperne, og bland det hele godt sammen.
Spred cookie doughen ud over chokoladekagen, når kagen er kølet helt af. Brug gerne fingrene, så den bliver trykket godt på plads.
Opbevar kagen på køl.
Man kan desværre ikke bage evt. rester af cookie doughen, men hvis du har lyst til cookies, så prøv denne opskrift på cookies med chokoladestykker.