Lækker chokolademoussekage
Den her skønne chokolademoussekage er en sikker vinder. Den er en lækker kombination af en skøn, svampet bund med marcipan, en luftig chokolademousse og en frisk skovbærgelé på toppen, der giver kagen en flot top.
Ingredienser
til 1 springformBund
- 200 g smør (stuetemperatur)
- 200 g marcipan
- 200 g sukker
- 4 æg
- 100 g hvedemel
- 1⁄2 tsk bagepulver
Chokolademousse
- 3 blade husblas
- 4 æggeblommer
- 1⁄2 dl sukker
- 200 g mørk chokolade (ca. 55 %)
- 4 dl piskefløde
Skovbærgelé
- 2 blade husblas
- 150 g frosne bær
- 50 g sukker
- evt. vand
Bund:
Rør smør, marcipan og sukker sammen til en ensartet masse. Rør æggene i et ad gangen.
Bland hvedemel og bagepulver, og sigt det i. Vend det hele sammen, og fordel det i en springform (22 cm i diameter) med bagepapir i bunden.
Bag bunden i ca. 50 minutter ved 170 grader. Tjek med en strikkepind, om dejen hænger ved, for at se, om kagen er færdigbagt.
Lad bunden køle helt af. Kom den i en bagering (evt. foret med konditorplast).
Chokolademousse:
Læg husblassen i blød i koldt vand.
Pisk æggeblommer og sukker lyst og luftigt. Smelt chokoladen over vandbad, og hæld den i æggesnapsen lidt ad gangen under konstant omrøring.
Varm 1/4 af fløden. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den i den lune fløde. Rør blandingen sammen med chokolademassen, til den er ensartet.
Pisk resten af fløden til flødeskum, og vend den i. Fordel chokolademoussen på kagebunden i formen, og stil den på køl i minimum 3 timer.
Skovbærgelé:
Læg husblas i blød i koldt vand.
Kom skovbærrene op i en gryde sammen med sukkeret, og bring det i kog. Tag det af varmen, og si det, så du kun har saften tilbage. Spæd til med ekstra vand, til du har 2 dl saft i alt.
Opløs husblassen i saften, og lad den køle lidt af. Hæld den derefter forsigtigt over kagen, og sæt kagen tilbage på køl i yderligere 2-3 timer, til geléen har sat sig.
Forslag til pynt:
Pynt kagen, som du har lyst. Jeg brugte forskellige former for sukkerpynt.