Citronmarineret laks
Denne opskrift på citronmarineret laks er virkelig nem at lave. Når du bruger citronskal i stedet for saft til at give laksen smag, undgår du, at laksen bliver tør, og samtidig giver blandingen af salt og sukker en skøn overflade.
Ingredienser
til 2 personer- ca. 400 g laksefilet
- 1 1⁄2 tsk sukker
- 1⁄2 tsk salt
- 1 økologisk citron
- peber
Dup laksen tør, og læg den med skindsiden nedad i et ildfast fad.
Bland sukker og salt i en lille skål. Vask og tør citronen, og riv skallen helt fint. Bland den revne citronskal med sukker-salt-blandingen, og kværn frisk peber i. Rør det hele godt rundt, og fordel det på toppen af laksen.
Tænd ovnen på 180 grader, og lad laksen stå på køkkenbordet og marinere (i ca. 20 minutter), mens ovnen varmer op.
Bag laksen i 10-15 minutter afhængigt af tykkelsen og ovnen.
Tip:
Den citronmarinerede laks passer rigtig godt til f.eks. pasta med citronsauce eller sammen med asparges og nye kartofler. Prøv også med en en ægte hollandaise sauce, der er helt ideel til fisk.