Salat med citron
Denne salat har en helt unik smag af karamelliseret citron og dejlige søde cherrytomater. Afbagningen af citronen tager lidt af syren, men den beholder den skønne citrussmag, som her akkompagneres af finthakket rødløg og friske krydderurter.
Ingredienser
til 2 personer- 1 økologisk citron
- 250 g cherrytomater
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk honning
- salt
- peber
- 1 bdt persille
- 1 håndfuld mynte
- 1⁄2 rødløg
Skyl citronen, og halvér den på langs. Skær den i skiver på ca. en halv cm. Fjern kernerne.
Kom vand i en gryde, og bring det i kog. Kom citronerne i, og blanchér dem i 2 minutter. Hæld vandet fra, og lad citronerne køle lidt af.
Skyl tomaterne, og halvér dem.
Blandt olie og honning sammen, og smag til med salt og peber. Vend citronerne og tomaterne i marinaden (gøres nemmest i en plasticpose), og læg dem derefter på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i ovnen ved 160 grader i ca. 20-25 minutter, eller til citronerne begynder at tage farve og karamellisere lidt.
Skyl persille og mynte, og hak det fint. Hak ligeledes rødløget fint.
Lad de bagte citroner og tomater køle lidt af, og bland dem så forsigtigt sammen med resten af salaten.