Asiatisk coleslaw
Denne asiatiske coleslaw er både sund og lækker. Den fungerer perfekt som tilbehør til f.eks. kød og fisk, og den kan også bruges som tilbehør eller sågar fyld til hjemmelavede forårsruller.
Ingredienser
til 3 personer- 1⁄2 hoved spidskål eller savoykål eller hvidkål
- 1⁄2 kg gulerødder
- 1⁄2 rødløg
- 1 rød chili
- evt. 1 håndfuld frisk koriander
- evt. 50 g peanuts
Dressing/marinade
- 1 spsk sojasauce
- saften fra 1⁄2 limefrugt
- 1 spsk sesamolie eller rapsolie
- 1 spsk flydende honning
Start med at røre ingredienserne til dressingen sammen.
Skyl kålen og snit den fint. Lad det trække i marinaden.
Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af rivejernet. Hak rødløget fint.
Skyl chilien, flæk den på langs og fjern kernerne. Skær den i tynde skiver/strimler.
Bland gulerødder, rødløg, chili og evt. koriander sammen med kålen og marinaden.
Hak evt. nogle peanuts, som kan bruges som drys ovenpå coleslaw'en.
Kan f.eks. serveres til forårsruller, asiatiske kyllingespyd eller en god bøf.
Kan man bruge almindelig coleslaw dressing?
Ja, du kan godt vende den asiatiske coleslaw med en almindelig coleslaw dressing, hvis du gerne vil have en mere cremet salat. Enten kan du blot blande dressingen sammen med marinaden, eller også kan du helt udelade marinaden, men så bliver smagen ikke helt så asiatisk.
Du kan også bruge denne asiatiske dressing.