Coleslaw med æble
Coleslaw er både sødt, cremet og friskt, især i denne variant, der laves med revet æble. Når du bruger æble til at søde med, får du samtidig en mild og lækker syre og en dejlig konsistens, der gør salaten endnu mere frisk. Server den f.eks. til pulled pork, grillmad eller i en hjemmelavet burger.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g hvidkål
- 400 g gulerødder
- 2 dl creme fraiche
- 1 tsk revet muskatnød
- 1 tsk salt
- 1⁄2 tsk peber
- Evt. 2 spsk mayonnaise
- Saften fra 1 citron
- 2 æbler
- Evt. 1 æble til pynt
Snit hvidkål meget fint. Skræl og riv gulerødderne. Bland creme fraiche, muskatnød, salt og peber, og rør det sammen. Du kan evt. tilsætte mayonnaise.
Pres citronsaften i en skål. Riv æblerne, og kom dem op i citronsaften, så de ikke bliver brune. Tag æblerne op af citronsaften og bland dem med kål, gulerødder og creme fraiche. Behold citronsaften, hvis du vil pynte med lidt ekstra æble som beskrevet nedenfor.
Du kan evt. skære et æble i tynde strimler til pynt. Strimlerne skal lige vendes i citronsaften, og derefter kan du drysse dem over salaten.
Se også:
Klassisk coleslaw der er nem at lave