Cookies med chokoladestykker
Disse lyse cookies med mørke chokoladestykker er ikke blot en fryd for øjet, men også for ganen. Den brune farin giver bid og dybde til de færdige cookies, og har man først taget en enkelt, kan det være svært at stoppe.
Ingredienser
- 1 æg
- 1 dl brun farin
- 1 1⁄2 dl sukker
- 1 dl flødeost naturel
- 125 g smør
- 2 tsk vaniljeekstrakt
- 5 dl hvedemel
- 2 tsk majsmel
- 1 tsk natron
- ca. 225 g chokolade
Pisk æg, sukker, vaniljeekstrakt, flødeost og stuetempereret smør sammen, til det er let og luftig. Brug en elpisker eller køkkenmaskine.
Bland hvedemel, majsmel og natron, og sigt det i dejen. Pisk til det netop er blandet. Hak chokoladen, og kom chokoladestykkerne i dejen. Lad dejen stå tildækket i køleskab i mindst to timer. De to timers hvile på køl er vigtigt, hvis man vil undgå, at kagerne flyder ud og bliver meget tynde.
Lav små kugler af dejen, læg dem på en bageplade med bagepapir, og pres forsigtigt kuglerne lidt flade. Jo fladere de er, før de bliver bagt, desto tyndere ender de med at være.
Bag pladerne med cookies hver for sig midt i ovnen i ca. 8 min. ved 175 grader. Lad dem køle af på en rist, når de er færdige. De er lidt bløde, når de bliver taget ud af ovnen, men de bliver sprøde, når de er afkølede.
Dejen kan med fordel opbevares i køleskab (i ca. 5 dage) eller i fryseren. Så kan du lave nybagte cookies, når der kommer uventede gæster.