Cordon Bleu i airfryer - perfekt sprøde
Se hvordan man laver Cordon Bleu i airfryer, så det får den lækreste sprøde overflade og masser af smag fra skinke og smeltet ost indeni.
Ingredienser
til 2 personer- 2 kyllingebryster
- 100 g ost
- 2 skiver skinke
- 4 spsk hvedemel
- 1 æg
- evt. 1 tsk dijonsennep
- 75 g rasp
- salt
- peber
- olie (gerne spray)
Det skal du også bruge
- Husholdningsfilm, kødhammer (eller kagerulle), tandstikker eller kødnåle og en airfryer
Sådan laver du Cordon Bleu i airfryer
Læg et stykke husholdningsfilm ovenpå et skærebræt. Læg et kyllingebryst ovenpå og skær næsten tværs igennem det, så det kan "foldes ud som en bog". Læg et stykke husholdningsfilm over kyllingebrystet, og bank det fladt med en kødhammer eller kagerulle (husholdningsfilmen forhindrer, at der sprøjter kyllingesaft ud over det hele). Gør det samme med det andet kyllingebryst.
Læg skiver af ost og skinke ovenpå de flade kyllingebryster. Rul dem stramt sammen og luk dem med et par kødnåle eller tandstikkere, så osten ikke løber ud.
Slå ægget ud i en dyb tallerken, og pisk det sammen med en gaffel. Pisk evt. dijonsennep i (kan sagtens udelades)
Kom melet i en anden dyb tallerken. Bland salt og peber i melet. Kom rasp i en tredje tallerken.
Vend først kyllingerullerne i melet, dernæst i æg og til sidst i rasp.
Spray eller dryp dem med olie (det er nemmest med spray).
Spray eller smør også airfryer-kurven med lidt olie. Steg kyllingestykkerne i airfryeren ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, eller til de er gyldne og kyllingen er gennemstegt. Vend dem når halvdelen af tiden er gået.
Se forslag til Cordon Bleu tilbehør her
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det schweiziske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for hjemmelavet Cordon Bleu i airfryer
pr. person | total | |
---|---|---|
Kalorier | 639 kcal | 1279 kcal |
Kulhydrat | 39 g | 79 g |
Protein | 52 g | 105 g |
Fedt | 29 g | 58 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at der bruges 2 teskefulde olie pr. person.