Creme til fastelavnsboller
Den lækreste creme til fastelavnsboller lavet af en blanding af flødeskum og kagecreme, så det er dejlig nemt.
Ingredienser
til 10 stk- 3 blade husblas
- 1 brev kagecremepulver à 85 gram
- 5 dl sødmælk
- 5 dl fløde
Sådan laver du creme til fastelavnsboller
Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 15 minutter.
Rør kagecreme-pulver og sødmælk sammen i en skål (vær opmærksom på at nogle varianter af færdig kagecreme skal koges, men jeg brugte en fra Dr. Oetker der bare skal røres sammen). Dæk skålen til og sæt cremen på køl i ca. 20 minutter eller efter pakkens anvisning.
Varm 1 dl af fløden i en gryde (altså en femtedel af fløden - hvis du laver en anden portionsstørrelse skal du også blot varme en femtedel af fløden).
Tag gryden af varmen. Klem husblassen fri for vand og kom husblassen i gryden. Rør rundt indtil husblassen er helt opløst. Hvis du hælder gryden lidt, kan du nemmere se om der stadig er små klumper eller tråde af husblas. Lad blandingen køle helt af (den må ikke være mere en fingervarm).
Pisk resten af fløden til let flødeskum. Det skal ikke piskes for hårdt - kun være fast nok til at man akkurat kan lave toppe der holder formen.
Rør kagecremen godt igennem, så den har en jævn konsistens. Rør en skefuld kagecreme ud i den afkølede husblas-blanding.
Rør lidt af husblas-blandingen i kagecremen. Fortsæt med at røre lidt i ad gangen indtil alt husblassen er rørt i cremen.
Vend flødeskummen i kagecremen lidt ad gangen.
Stil cremen i køleskabet i minimum 30 minutter, så den lige kan sætte sig. Hvis du vil fylde fastelavnsbollerne med en sprøjtepose, kan du evt. fylde cremen i sprøjteposen inden du sætter den på køl.
Så er cremen klar til at komme i fastelavnsbollerne.
Her brugte jeg cremen i færdigkøbte croissanter. Hold fast det var lækkert :-)
Hvor længe kan cremen holde sig?
Den kan godt holde sig 3-4 dage i køleskabet.
Gør fastelavnsbollerne ekstra lækre
Skal det være ekstra lækkert? Så kan jeg anbefale at kombinere cremen med en af disse ting:
- En klat syltetøj i midten (hindbær eller jordbær er bedst).
- Læg en skive marcipan i hver bolle.
- Hakket chokolade der vendes i cremen.
- En klat Nutella eller nougat.
Næringsindhold for fastelavnsbollecremen
Kalorier: 229 kcal
Kulhydrater: 11 gram
Fedt: 19 gram
Protein: 3 gram
Næringsberegningen omfatter kun selve cremen - ikke bollerne eller glasuren.