Crème brûlée med citron
Det er en helt særlig oplevelse at splintre det tynde karamelspejl på toppen af en crème brûlée og begrave skeen i den lækre creme. Den her opskrift er med citron, som giver et friskt pift, der passer suverænt til den ellers søde dessert.
Ingredienser
til 8 stk- 4 dl fløde
- 3 dl sødmælk
- skal af 2 citroner
- 1⁄2 vaniljestang
- 100 g sukker
- 6 æggeblommer
- 2 1⁄2 spsk citronsaft
- lidt smør
- kogende vand (til tilberedning af crème brûléerne)
Til servering
- 8 spsk sukker
- evt. 8 skiver citron (til pynt)
- evt. mynte (til pynt)
Forvarm ovnen til 150 grader.
Kom fløde og sødmælk op i en gryde sammen med citronskallen. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Brug lidt af sukkeret til at skille kornene ad. Kom den tomme vaniljestang op i gryden, og varm flødebandingen op til kogepunktet.
Bland vaniljesukker og sukker, og pisk det sammen med æggeblommer. Det skal endelig ikke piskes luftigt, men bare være blandet grundigt sammen. Tag fløden af varmen, når den har nået kogepunktet, og lad den stå et minuts tid. Hæld fløden i æggeblommerne lidt af gangen, og pisk konstant imens. Tilsæt citronsaften, og hæld cremen gennem en sigte og op i en kande, så det er nemmere at fordele den i ramekinerne.
Smør ramekinerne med lidt smør, og sæt dem i en bradepande, der er stor nok til, at de alle sammen kan være der. Hæld cremen i ramekinerne, og sæt bradepanden i ovnen. Hæld kogende vand i, så det når minimum halvvejs op ad siden på ramekinerne. Luk ovndøren, og bag crème brûléerne 30-40 minutter. Cremen skal have sat sig, men stadig blævre lidt, når de er færdige. Lad dem køle lidt af på køkkenbordet, og stil dem derefter på køl i minimum 5 timer eller indtil servering.
Servering
Fordel sukkeret ovenpå crème brûléerne, og ryst dem lidt, så der ligger et jævnt lag. Smelt sukkeret til karamel med en gasbrænder. Har du ikke en gasbrænder, kan du bruge ovnens grillfunktion - så er det bare vigtigt at holde godt øje, så de ikke brænder på.
Pynt evt. crème brûléerne med citronskiver og mynte inden servering.
- Publiceret d.
- 13.02.17.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Mad fra hele verden ›
- Europæisk ›
- Fransk mad ›
- Franske desserter