Cremet pasta med svampe og fløde
Superlækker opskrift på cremet pasta med dejlige svampe og en flødesovs, der smager helt forrygende. Retten er hurtig at lave og passer perfekt til en hverdagsaften, hvor menuen gerne må være noget særligt.
Ingredienser
til 2 personer- 250 g pasta
- 1 løg
- 1 spsk olivenolie
- 4 portobellosvampe
- 2 spsk smør
- 1 fed hvidløg
- 2 1⁄2 dl fløde
- evt. 1 tsk trøffelolie
- salt
- peber
- 2 spsk parmesanost
- Evt. ekstra parmesanost til servering
Kog pastaen efter anvisningen på pakken. Imens kan du lave saucen.
Halver løget, og skær det i skiver. Hæld olivenolie på en stegepande, og steg løget ved middel varme, til det bliver gennemsigtigt. Skær imens svampene i skiver. Tag løget af panden, og tørsteg svampene, til vandet fordamper. Kom halvdelen af smørret op til svampene, og steg det i ca. 2 min.
Kom løg tilbage i panden til svampene, og tilsæt til sidst halvdelen af smørret. Pres hvidløget i.
Hæld halvdelen af fløden i, og lad det koge i ca. 5 min., før du tilsætter det sidste. Smag til med salt og peber. Tilsæt til sidst parmesan og evt. trøffelolie. Tilsæt den færdigkogte pasta, når fløden er kogt ind til en cremet sauce, og bland det godt rundt.
Servér pastaretten med friskrevet parmesan.