Dadelkugler med havregryn
Gode dadelkugler med friske dadler, havregryn og kakao samt mandler, som giver lidt struktur. Lette at lave.
Ingredienser
til 30 stk- 300 g dadler (vægt efter stenene er fjernet)
- 80 g mandler
- 2 spsk kakaopulver
- 2 dl havregryn
Fjern stenene fra dadlerne og blend dadlerne i en minihakker eller foodprocessor sammen med mandler og kakao. Det kan være en god idé at køre det af flere omgange, afhængig af hvor kraftig din minihakker er.
Kom blandingen i en skål og ælt halvdelen af havregrynene i. Form dadelkuglerne og rul dem i den anden halvdel af havregrynene.
De kan spises med det samme, eller opbevares i køleskabet i en tæt dåse eller beholder.
Næringsindhold for dadelkugler med havregryn
pr. 100 gram | pr. kugle | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 363 kcal | 55 kcal | 1648 kcal |
Kulhydrat | 55 g | 8 g | 251 g |
Protein | 7 g | 1 g | 33 g |
Fedt | 11 g | 2 g | 49 g |