Dadelkugler med lakrids
Sunde og lækre dadelkugler som både indeholder lakrids og er rullet i lakridspulver. Nem opskrift med kun 3 ingredienser.
Ingredienser
til 20 stk- 50 g mandler
- 200 g dadler uden sten (f.eks. Juicy Dates)
- 1 tsk lakridspulver til dadelmassen (brug noget ordentligt lakridspulver - jeg bruger Raw liquorice powder fra Johan Bülow)
- ca. 10 g lakridspulver til at rulle kuglerne i (igen brugte jeg Raw liquorice powder fra Johan Bülow)
Blend mandlerne fint i en minihakker eller foodprocessor. Tilsæt herefter dadler og lakridspulver og blend til massen er jævn.
Massens konsistens afhænger af hvor saftige dadlerne er. Hvis den er for tør kan du tilsætte flere dadler.
Hvis massen er for fugtig/fedtet, tages den op af minihakkeren/foodprocessoren inden der hakkes flere mandler, som så blandes i massen.
Form massen til kugler (brug hænderne) og rul dem i lakridspulver.
Kom dadelkuglerne i en lufttæt beholder. Jeg opbevarer dem i køleskabet (efter de er rullet i lakrids), da jeg synes de smager endnu bedre kolde.
Næringsindhold for lakridskuglerne
pr. 100 gram | pr. kugle | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 349 kcal | 46 kcal | 924 kcal |
Kulhydrat | 56 g | 7 g | 148 g |
Protein | 6 g | 1 g | 16 g |
Fedt | 10 g | 1 g | 26 g |