Daim cheesecake i glas
Totalt luksus Daim cheesecake i glas. Den er super nem at bikse sammen og et sikkert hit hver gang.
Ingredienser
til- 50 g smør
- 100 g Digestive kiks
- 2 dl fløde
- 200 g flødeost naturel
- 2 tsk vaniljesukker
- 25 g flormelis
- 100 g Daim
Sådan laver du cheesecake med Daim i glas
Smelt smørret i en gryde ved lav varme. Knus kiksene - jeg synes det er nemmest at komme dem i en frysepose og så banke lidt på dem med en kagerulle.
Bland de knuste kiks sammen med det smeltede smør og fordel blandingen i bunden af hvert glas. Tryk kiksebunden flad med en ske eller en morter (den behøver ikke at presses hårdt sammen).
Sæt glassene i køleskabet, så kiksebunden kan størkne lidt mens du laver cremen.
Pisk fløden til flødeskum i en skål. Den skal være fast nok til at kunne "danne toppe".
Pisk flødeost, vaniljesukker og flormelis hurtigt sammen i en anden skål. Det skal kun lige blandes sammen - hvis det piskes for meget kan flødeosten blive flydende.
Vend flødeskummen sammen med flødeostblandingen.
Hak Daim og bland halvdelen i cremen. Gem resten til pynt.
Fordel cremen i glassene og sæt dem på køl indtil servering. De kan sagtens serveres med det samme, men de kan også laves i forvejen (f.eks. dagen før).
Drys med hakket Daim inden servering.
Hvis du vil gøre lidt ekstra ud af pynten, passer de her sprøde tuiles godt til:Flotte karamel tuiles
Se flere idéer til cheesecake pynt her
Kan de laves i forvejen?
Ja, de er oplagte at lave i forvejen (f.eks. dagen før), for så kan cremen nå at sætte sig. De kan dog også sagtens serveres med det samme.
Hvor længe kan de holde sig?
De kan holde sig 3-4 dage i køleskabet. Sørg blot for at dække glassene med stanniol eller husholdningsfilm.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det amerikanske køkken
Sværhedsgrad: Nem
Tidsforbrug:
Næringsindhold for cheesecake i glas med Daim
pr. 100 gram | pr. glas | total | |
---|---|---|---|
Kalorier | 399 kcal | 551 kcal | 2757 kcal |
Kulhydrat | 25 g | 34 g | 171 g |
Protein | 4 g | 5 g | 27 g |
Fedt | 32 g | 44 g | 219 g |