Daim islagkage
Utrolig skøn islagkage, der forener lækker mandelmarengs med cremet flødeis fyldt med stykker af Daim. Hele herligheden toppes med flotte jordbær, der giver den søde islagkage et friskt og syrligt strejf. En dessert, der sagtens kan laves flere dage i forvejen.
Ingredienser
til 1 springformBund
- 3 æggehvider
- 150 g sukker
- 150 mandler
- lidt smør
Is med Daim
- 3 æggeblommer
- 100 g sukker
- 3 dl piskefløde
- 4 plader Daim (112 g)
- 100 g jordbær
Bund
Pisk æggehviderne næsten stive, og kom så sukkeret i lidt ad gangen, imens der piskes, indtil massen er helt stiv.
Hak mandlerne i en minihakker eller lignende, så det næsten bliver til mandelmel, og rør det i marengsen. Smør en springform (24 cm) med lidt fedtstof, og fordel mandelmarengsen i formen.
Bag bunden i ca. 30 minutter ved 175 grader. Lad den køle helt af, inden isen kommes på.
Is med Daim
Pisk æggeblommer og sukker til en luftig masse. Pisk fløden til flødeskum, og vend det sammen med æggemassen. Hak Daim groft, og rør det i isen.
Kom isen oven på den afkølede bund, dæk den til, og kom den i fryseren i mindst 4 timer, eller natten over.
Tag islagkagen op af fryseren 10-15 minutter inden servering, og pynt den med tyndtskårne jordbær.
Jeg kan også anbefale den her:
Ekstra nem chokolade-islagkage