Dampet torsk med porre
Fantastisk opskrift på dampet torsk med porre i en vidunderlig sovs med hvidvin og fløde. Det hele laves i én gryde, og tager ikke lang tid.
Ingredienser
til 2 personer- 3 porrer
- ca. 200 g torskefilet
- 4 spsk smør
- 1 dl hvidvin
- 2 dl fløde
- salt
- peber
- evt. dild til pynt
Sådan laver du dampet torsk i gryde
Rengør porrerne, og skær dem i skiver. Toppen af porrerne kan nogle gange indeholde lidt jord, så den del kan du skære igennem på langs, så den også kan skylles indvendigt, inden den snittes.
Rengør ligeledes torsken.
Smelt smørret i en gryde, og svits porrerne ved middel-høj varme i 1-2 minutter. Tilsæt hvidvin, og bring det i kog.
Hvis du har en dampindsats til gryden, kan du lægge torsken i den og dampe den over porrerne. Ellers kan du forsigtigt lægge den oven på porrerne (pas på, at det ikke koger for voldsomt - det skal kun lige simre). Læg låg på gryden, og damp fisken i 8-10 minutter afhængigt af stykkernes størrelse - undgå at løfte låget for mange gange undervejs, så du lukker dampen ud af gryden.
Tag den dampede torsk op af gryden, og pak den ind i sølvpapir, så den holdes varm.
Kom fløde i gryden med porrerne, og lad saucen koge lidt ind. Smag til med salt og peber.
Portionsanret fisken på en bund af porreblandingen, og pynt evt. med frisk dild.
Servér som forret eller som hovedret med frisk pasta.
Se også:
Dampet fisk med spinat og champignon
Næringsindhold for torsk med porre
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 195 kcal | 819 kcal | 1639 kcal |
Kulhydrat | 5 g | 20 g | 40 g |
Protein | 6 g | 26 g | 52 g |
Fedt | 15 g | 65 g | 130 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på torsk med porre - ikke pasta eller andet tilbehør.