Den du ved nok roulade
Rigtig lækker udgave af den elskede 'Den du ved nok' kage lavet som en roulade med masser af snasket kokosfyld. Og det bedste af det hele er, at den kun tager 20 minutter at lave.
Der er masser af det snaskede kokosfyld i rouladen. Det er bare guf!
Ingredienser
til 1 stkRouladebund
- 4 æg
- 150 g sukker
- 75 g hvedemel
- 30 g kakaopulver
- 1 tsk bagepulver
Den du ved nok' fyld
- 200 g kokosmel
- 200 g flormelis
- 200 g smør
- 25 g kakaopulver
- 4 spsk kaffe (drikkeklar) (stærk)
Valgfri glasur
- 1⁄2 æggehvide
- 75 g flormelis
Sådan laver du 'Den du ved nok' rouladen
Rouladen er hurtig at bage, så start gerne med at forvarme ovnen til 220 grader, og gør alle ingredienserne klar. Sæt kokosfyldet til at smelte som det første, og lav rouladebunden imens.
Rouladebund
Pisk æg og sukker til en luftig og tyk masse. Det skal piskes, så det kan holde sin form og ikke flyder ud lige med det samme.
Sigt hvedemel, kakaopulver og bagepulver i æggemassen, og vend det forsigtigt sammen til en ensartet dej.
Beklæd en bradepande med bagepapir, og hæld dejen ud herpå. Spred dejen ud til en firkant på ca. 40x30 cm. Bunden skal have en jævn tykkelse, men pas på, at du ikke spreder dejen alt for tyndt ud i kanterne, da det så bliver mere besværligt at rulle rouladen sammen efter bagning.
Bag rouladebunden i 4 minutter ved 220 grader.
Kokosfyld
Kom alle ingredienserne op i en gryde, og smelt det sammen ved middel varme. Rør rundt i fyldet undervejs, så det ikke brænder på.
Smør kokosfyldet ud på den forbagte rouladebund. Sæt bunden tilbage i ovnen, og bag yderligere 2 minutter, så fyldet sætter sig lidt.
Tag bunden ud, og rul rouladen sammen med det samme. Stram rouladen godt op undervejs, og løsn bagepapiret meget forsigtigt, så du ikke laver hul i rouladen.
Tip til at rulle rouladen
Det er vigtigt, at rouladen rulles sammen med det samme, efter den er kommet ud af ovnen, så bunden stadig er blød.
Hvis du vil være helt sikker på, at rouladen bliver ved med at være blød, kan du lægge bagepapiret med bunden på et fugtigt viskestykke, efter du har taget den ud af ovnen. Så undgår man, at bunden køler for hurtigt og sprækker under rulningen.
Forslag til pynt: Glasur
Du kan sagtens servere rouladen, som den er, men det ser også rigtig flot ud at pynte den med glasur.
Rør æggehvide og flormelis sammen til en tyk glasur. Kom glasuren op i en sprøjtepose, og klip et lille hul for enden af posen. Sprøjt glasuren på rouladen i tynde striber.
Se også:
Drømmekageroulade
Kan den fryses?
Ja, det kan den sagtens. Sørg blot for at pakke den rigtig godt ind i husholdningsfilm, inden du kommer den i fryseren.
Fakta om opskriften
Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvad kalder man ellers kagen: chokolade drømmekage, chokolade-kokos kage, guf guf kage
Hvor mange stykker får man ud af rouladen: Ca. 10 stk.
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet: (hvis du skipper glasuren, ellers skal du lægge 5 min. arbejdstid til)
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for 'Den du ved nok' roulade
pr. skive | hele rouladen | |
---|---|---|
Kalorier | 531 kcal | 5311 kcal |
Kulhydrat | 51 g | 509 g |
Protein | 6 g | 65 g |
Fedt | 33 g | 329 g |
Næringsindholdet pr. skive tager udgangspunkt i, at rouladen skæres i 10 skiver.