Dressing til laks
Mega god dressing med citron, dild og creme fraiche samt rødløg, der giver et ekstra lækkert pift. Den passer rigtig godt til laks, og så kan du tilmed bruge den til at kreere en dejlig laksesalat.
Ingredienser
til 1 portion- 2 spsk rødløg (finthakket)
- 1 bdt dild
- 150 g creme fraiche
- 50 g mayonnaise
- 1 1⁄2 spsk citronsaft
- 1 tsk sukker
- salt
- peber
- evt. 2 spsk cornichoner eller drueagurker
Pil rødløg, og hak det helt fint. Skyl dild, og hak også dette fint.
Rør rødløg, dild, creme fraiche, mayonnaise, citronsaft og sukker sammen. Smag til med salt og peber.
Hak evt. cornichoner eller drueagurker helt fint, og vend det i dressingen til slut.
Dressingen er super god til f.eks. ovnbagt laks, grillet laks eller lakseroulade og andre forretter med laks.
Brug rester af laks og dressing til en lækker laksesalat
Hvis du har rester af både laks og dressing, kan jeg anbefale at trylle dem om til en lækker laksesalat.
Hak blot laksen i fine stykker, eller pluk den i flager, hvis du bruger kold laks. Rør laksen sammen med dressingen, og smag til med salt og peber.
Hvor mange personer er der til?
I en grundportion er der til 2 personer, hvis dressingen bruges som tilbehør til ovnbagt, stegt eller grillet laks. Hvis den derimod bruges til en forret, er der nok til 4 personer.
Kan man undlade dild?
Hvis du ikke er så vild med dild, kan du sagtens lade være med at komme det i. Brug evt. purløg eller persille (eller en blanding) i stedet for.
Fakta om opskriften
Oprindelse: Det danske køkken
Samlet tid:
Næringsindhold for dressingen
pr. 100 gram | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 265 kcal | 676 kcal |
Kulhydrat | 5 g | 13 g |
Protein | 2 g | 5 g |
Fedt | 26 g | 67 g |
Kan man lave den fedtfattig?
Ja, det kan man sagtens. Til det formål kan du bruge fedtfattig græsk yoghurt, fromage frais eller naturel skyr i stedet for creme fraiche og mayonnaise. Skal den tilmed være sukkerfri, kan du smage dilddressingen til med agavesirup eller sukrin i stedet for sukker.