Dressing til hummer
Virkelig lækker hjemmelavet dressing til hummer, hvor du selv kan bestemme, om det skal være en hvid dressing med krydderurter, en sauce tartare eller en rød dressing. Alle tre varianter passer perfekt til f.eks. kogt eller grillet hummer, jomfruhummer og hummerhaler.
Ingredienser
til 4 personerGrunddressing
- 300 g creme fraiche
- 100 g mayonnaise
- 2 tsk citronsaft
- salt
- peber
Valgmulighed 1: Urtedressing
- 1 bdt dild
- 1 bdt persille
- 1 bdt purløg
Valgmulighed 2: Sauce tartare
- 1 bdt dild
- 1 bdt persille
- 1 bdt purløg
- 4 spsk cornichoner
- 4 spsk kapers
Valgmulighed 3: Rød dressing
- 4 tsk tomatpuré
- 2 tsk paprika
- 3 tsk worcestershire sauce (eller engelsk sauce)
Start med at lave grunddressingen
Rør creme fraiche og mayonnaise sammen. Tilsæt citronsaft, og smag til med salt og peber.
Nu kan du vælge, hvilken af de tre dressinger, du vil lave til din hummer.
Valgmulighed 1: Urtedressing
Skyl dild, persille og purløg, og hak det helt fint. Rør det i grunddressingen.
Valgmulighed 2: Sauce tartare
Skyl krydderurterne, og hak dem fint. Hak også både cornichoner og kapers fint. Rør krydderurter, cornichoner og kapers i grunddressingen.
Valgmulighed 3: Rød dressing
Rør tomatpuré, paprika og worchestershiresauce eller engelsk sauce i grunddressingen.
Servér f.eks. dressingen til disse lækre jomfruhummerhaler.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for urtedressingen
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 265 kcal | 328 kcal | 1310 kcal |
Kulhydrat | 3 g | 3 g | 13 g |
Protein | 2 g | 3 g | 12 g |
Fedt | 27 g | 34 g | 135 g |
Næringsindhold for sauce tartare
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 247 kcal | 328 kcal | 1310 kcal |
Kulhydrat | 2 g | 3 g | 13 g |
Protein | 2 g | 3 g | 12 g |
Fedt | 25 g | 34 g | 135 g |
Næringsindhold for den røde dressing
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 292 kcal | 331 kcal | 1325 kcal |
Kulhydrat | 4 g | 4 g | 18 g |
Protein | 2 g | 3 g | 11 g |
Fedt | 30 g | 34 g | 135 g |