Dressing til spidskålssalat
Virkelig god dressing til spidskålssalat, der kan laves både som en lækker creme fraiche dressing og som en frisk honning-sennepsdressing. Så kan du selv vælge lige præcis den smagsvariant, du bedst kan lide.
Ingredienser
til 4 personer- Enten 4 spsk olivenolie
- eller 300 g creme fraiche
- 1 spsk dijonsennep
- 1 spsk akaciehonning
- 1 spsk citronsaft
- 1 bdt purløg
- salt
- peber
Sådan laver du dressingen
Rør sennep, honning og citronsaft sammen.
Hvis du vil have en creme fraiche baseret dressing, så rør creme fraiche i.
Hvis du vil have en oliebaseret dressing, skal du piske olien i sennepsblandingen lidt ad gangen.
Skyl purløg, og hak det helt fint. Rør det i dressingen, og smag til med salt og peber, inden du serverer den til en frisk spidskålssalat.
Obs! Laver du den oliebaserede sennepsdressing, får du en mindre mængde dressing, men den er også mere kraftig i smagen, så man skal ikke bruge nær så meget af den som af creme fraiche varianten.
Der er ca. 2 spiseskefulde olie-dressing pr. person, men vil du gerne have mere, kan du sagtens fordoble mængderne.
Jeg kan også anbefale den her dressing:
Goma dressing
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Næringsindhold for den oliebaserede sennepsdressing
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 149 kcal | 597 kcal |
Kulhydrat | 5 g | 20 g |
Protein | 1 g | 3 g |
Fedt | 14 g | 56 g |
Næringsindhold for creme fraiche dressingen
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 169 kcal | 678 kcal |
Kulhydrat | 7 g | 29 g |
Protein | 3 g | 11 g |
Fedt | 14 g | 56 g |