Drømmekageroulade
Kun 20 minutter, så er den her lækre drømmekageroulade klar. Den luftige rouladebund rulles sammen med masser af snasket kokosfyld og giver en super svampet version af den elskede kage.
Ingredienser
til 1 stkRouladebund
- 3 æg
- 100 g sukker
- 100 g hvedemel
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
Drømmekagefyld
- 150 g smør
- 150 g kokosmel
- 200 g brun farin
- 1 dl mælk
Valgfrit pynt
- 1⁄2 æggehvide
- 75 g flormelis
Sådan bager du drømmekagerouladen
Kagen er super hurtig at bage, så det er en god idé at starte med at forvarme ovnen og gøre alle ingredienserne klar. Sæt drømmekagefyldet til at smelte som det første, og lav kagedejen imens.
Rouladebund
Pisk æg og sukker til en tyk og luftig masse. Det skal piskes så luftigt, at den holder sin form og ikke flyder ud med det samme:
Sigt hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i, og vend det forsigtigt sammen med æggemassen.
Beklæd en bradepande med bagepapir, og hæld dejen ud herpå. Spred dejen jævnt ud i en firkant på ca. 40x30 cm. Sørg for ikke at sprede dejen for tyndt ud i kanterne, da det så kan være sværere at rulle rouladen efter bagning.
Sæt rouladebunden i ovnen, og bag den i 4 minutter ved 220 grader.
Fyld
Kom kokosmel, brun farin, smør og mælk op i en gryde, og smelt det sammen ved middellav varme. Sørg for at røre rundt undervejs, så det ikke brænder på.
Smør drømmekagefyldet ud på den forbagte rouladebund. Sæt bagepladen tilbage i ovnen, og bag yderligere 2 minutter.
Tag rouladen ud, og rul den sammen med det samme. Sørg for at stramme den lidt op undervejs, og løsn bagepapiret meget forsigtigt, så du ikke laver hul i rouladen.
Tip til at rulle rouladen
Det er vigtigt at rulle rouladen sammen, lige når den kommer ud af ovnen, så den stadig er blød. Hvis du vil sikre, at rouladen bliver ved med at være blød, kan du lægge bagepapiret med bunden på et fugtigt viskestykke, når du har taget den ud af ovnen. Så forhindrer man, at rouladen køler for hurtigt og sprækker.
Forslag til pynt: Hvid glasur
Du kan sagtens servere drømmekagerouladen, som den er, men det er også rigtig fint at pynte den med hvid glasur.
Rør æggehvide og flormelis godt sammen, og kom det op i en sprøjtepose. Klip et lille hul for enden af posen, og sprøjt glasuren ud i tynde striber henover rouladen.
Se også:
Den du ved nok kage
Kan man fryse drømmekagerouladen?
Ja, det kan man sagtens. Sørg blot for at pakke rouladen godt ind i husholdningsfilm, inden du kommer den i fryseren.
Fakta om opskriften
Måltid: Kage
Oprindelse: Det danske køkken
Hvor mange stykker får man ud af kagen: Ca. 10 stk.
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet: (hvis du skipper pynten, ellers skal du beregne 5 min. ekstra arbejdstid)
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for drømmekageroulade
pr. skive | hele rouladen | |
---|---|---|
Kalorier | 425 kcal | 4247 kcal |
Kulhydrat | 47 g | 467 g |
Protein | 5 g | 49 g |
Fedt | 24 g | 240 g |
Næringsindholdet pr. skive tager udgangspunkt i, at rouladen skæres i 10 skiver. Beregningen er inklusiv glasur.
Flere lækre drømmekager
Kan du slet ikke få nok af drømmekage, kan du tage et kig på disse lækre opskrifter:
Drømmekage i bradepandeDrømmekage med havregrynDrømmekage i springform