Edamamehummus - opskrift på hummus med edamamebønner
Denne opskrift på lækker hummus, der laves med edamamebønner, er nem at følge, og resultatet bliver en cremet edamamehummus, der er fantastisk som dip, men også kan bruges til f.eks. salat, sandwich eller pitabrød.
Ingredienser
til 4 personer- 300 g edamamebønner (udbælgede og evt. lidt ekstra til pynt)
- 6 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk tahin
- 3 spsk citron
- evt. 4 spsk vand eller efter smag
- 1 tsk røget paprika eller alm. paprika (+ lidt ekstra til pynt)
- 1 tsk spidskommen eller stødt koriander
- salt
- cayennepeber eller alm. peber
Hvis edamamebønnerne er frosne, hældes kogende vand over, så de kan tø op. Hæld derefter vandet fra, og lad dem dryppe af.
Blend edamamebønner (gem evt. nogle til pynt), olie, hvidløg, tahin og citronsaft sammen med en stavblender eller i en alm. blender eller foodprocessor. Tilsæt evt. lidt vand for at opnå den ønskede konsistens.
Smag til med paprika, spidskommen/koriander, salt og cayennepeber.
Kom den lækre edamamehummus i en skål, og drys evt. lidt paprika over som pynt. Pynt evt. også med lidt edamamebønner.