Eksotisk rejecocktail med honningmelon, mango og chili
Forny rejecocktailen med denne tropiske variant, som med honningmelon og mango er saftig, sød og forfriskende. Sødmen afbalanceres af skarpere nuancer fra chili og rødløg, mens avocadomoussen sætter et cremet præg. Uhm.
Ingredienser
til 2 personer- 1⁄4 honningmelon
- 2 avocadoer
- saften fra 1⁄2 limefrugt
- 1 mango
- 150 g rejer
- 1⁄2 rødløg
- 1⁄2 rød chili
- 1 håndfuld frisk koriander
Fremgangsmåde
Skær honningmelonen over, fjern kernerne og skrællen. Skær frugtkødet i små tern, og fordel dem i serveringsglas (ét glas pr. person).
Flæk avocadoerne på langs. Fjern stenene. Tag det grønne "frugtkød" ud med en ske og mos det med en gaffel. Pres limesaft over - det forhindrer avocadoen i at blive brun. Fordel avocadomosen ovenpå honningmelonen i glassene.
Skræl mangoen og skær den i tern (undgå den hårde kerne inde i midten). Fordel ternene ovenpå avocadomosen.
Pres rejerne fri for lage og læg dem i glassene, ovenpå mangoen.
Hak rødløg fint. Skær chili i små fine strimler (husk at fjerne kernerne først). Hak koriander groft. Top de eksotiske rejecocktails af med rødløg, chili og koriander.
Server straks - f.eks. med den her mega lækre dressing, der passer rigtig godt til rejecocktail. Man kan dog også sagtens undvære dressing p.g.a. avocadomosen.
Næringsindhold for den eksotiske rejecocktail
pr. 100 gram | pr. person | hele portionen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 79 kcal | 416 kcal | 832 kcal |
Kulhydrat | 8 g | 40 g | 80 g |
Protein | 3 g | 16 g | 32 g |
Fedt | 4 g | 19 g | 38 g |
Kan man lave den i forvejen?
Jeg vil ikke anbefale at lave det hele i forvejen, men man kan fint skære honningmelon og mango ud, hakke rødløg og chili på forhånd.
- Publiceret d.
- 18.11.13.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Fiskeopskrifter ›
- Skaldyr ›
- Rejer ›
- Rejecocktail