Farsbrød med porrer og bacon
Spændende farsbrød med både porrer, bacon og feta, som sammen med hvidløg og timian giver en fantastisk let krydret smag.
Ingredienser
til 3 personer- 1 porre
- 1 tsk salt
- 1 fed hvidløg
- 400 g hakket svinekød eller kalv/svin
- 75 g feta
- 1 æg
- peber
- 2 spsk tørret timian
- 3 spsk hvedemel eller Husk
- 8 skiver bacon
Gør porre klar og lav farsen
Skyl porren grundigt. Flæk den på langs - så er den nemmere at skylle. Lad den dryppe godt af og snit/hak den fint. Kom den i en skål og drys salt over.
Tænd ovnen på 210 grader.
Pil hvidløget og hak det fint eller brug et rivejern eller hvidløgspresser. Kom det op i skålen til porrerne sammen med hakket svinekød, feta, æg, peber, timian og hvedemel (eller Husk hvis farsbrødet skal være low carb).
Ælt farsen godt sammen.
Form farsbrødet og pak det ind i bacon
Form farsen til et farsbrød i et ildfast fad. Læg baconskiverne ovenpå (så de overlapper hinanden lidt).
Bag farsbrødet i ovnen i ca. 45 minutter. Sæt evt. ovnen på "grill" de sidste 5-10 (afhængig af ovn), så baconen bliver sprød (hold øje med at det ikke får for meget).
Se også:
Farsbrød i fad med bacon og brun sovs.
Godt tilbehør til farsbrødet
Se mine 3 bud på rigtig lækkert tilbehør til farsbrødet herunder:
Tzatziki med spidskålKnuste kartoflerHasselback-gulerødder
Hvis du gerne vil holde det mere traditionelt og f.eks. gerne vil servere en brun sovs til, kan du tage et kig på denne opskrift på tilbehør til forloren hare.
Næringsindhold for opskriften
pr. person | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 474 kcal | 1422 kcal |
Kulhydrat | 11 g | 34 g |
Protein | 41 g | 124 g |
Fedt | 28 g | 85 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at farsbrødet laves med hvedemel (ikke Husk). Beregningen omfatter kun opskriften på farsbrødet - ikke tilbehøret.