Ferskentærter
Fantastiske hjemmelavede tærter med sødmefulde ferskner og lækkert mandelfyld. Har du ikke små tærteforme, kan du sagtens lave én stor tærte i stedet. Prøv også at servere ferskentærterne lune med kold vaniljeis og lad magien udfolde sig.
Ingredienser
til 6 stkIngredienser
- 150 g mel
- 1 spsk sukker
- 110 g smør (koldt)
- ca. 2 1⁄2 spsk vand
Mandelfyld
- 100 g mandelmel (eller smuttede, blendede mandler)
- 100 g sukker
- 100 g smør (blødt)
- 1 tsk vaniljepulver
- 1 æg
Ferskenfyld
- 150 g fersken (konserves)
Pynt
- ca. 250 g fersken (konserves)
- flormelis
Serveringsforslag
- creme fraiche
- flødeskum
- vaniljeis
- vaniljecreme (se opskrift her)
Til bagningen
- evt. bagebønner
Tærtebund:
Start med at lave bunden. Kom mel og sukker i en skål. Skær smørret i terninger og stil det evt. i fryseren i 20 minutter, så det er helt koldt. Hak smørret ud i melet med en køkkenkniv, til det har konsistens som sand. Du kan evt. også bruge hænderne til dette, men det er vigtigt, at smørret ikke varmes for meget op, da bunden så ikke bliver sprød. Saml dejen med vandet og ælt den hurtigt sammen. Form dejen til en kugle og lad den hvile minimum 30 minutter i køleskabet.
Fyld:
Lav mandelfyldet imens ved at piske mandelmel, sukker, blødt smør og vaniljepulver godt sammen. Pisk herefter ægget i.
Lav også ferskenfyldet ved at blende fersknerne til en glat puré.
Skær fersknerne til pynten i skiver.
Udrulning og bagning af ferskentærterne:
Tag dejen ud af køleskabet og rul den tyndt ud. Brug de små tærteforme til at skære bundene efter og sørg for, at der er cirka en cm ekstra hele vejen rundt. Saml det resterende dej, rul ud igen og skær flere bunde ud. Fortsæt indtil der ikke kan skæres flere bunde af den. Beklæd tærteformene med dejen.
Laver du i stedet én stor tærte, rul da dejen ud, så den passer til din tærteform.
Stik små huller i bundene med en gaffel, læg sølvpapir over hver form og fyld evt. med bagebønner (eksempelvis tørrede kikærter) for at sikre, at bunden ikke glider ned under forbagningen.
Bag tærtebundene ved 190 grader i 10 minutter. Fjern herefter sølvpapir og bagebønner og bag yderligere 10-12 minutter.
Fyld tærterne ved skiftevis at komme en skefuld af mandelfyldet og ferskenfyldet i formene. Brug en kniv og bland de to slags fyld lidt sammen. Pynt med ferskenskiverne i det mønster, du foretrækker.
Bag ferskentærterne ved 190 grader i ca. 25 minutter.
Lad tærterne køle af og pynt med flormelis.