Fish and chips - nem opskrift uden friture
Sprøde og lækre fish and chips, der er nemme at lave med den her skønne opskrift. Den er nemlig helt uden friture, for kartoflerne bages i ovnen, og fisken steges på en pande. Voila.
Ingredienser
til 2 personerChips
- 4 bagekartofler
- olie
Fish
- 75 g hvedemel (+ ekstra til at vende torsken i)
- 2 tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl mørk øl
- 225 g torsk
- salt
- peber
- 2 dl olie
- 25 g smør
- 1 citron
- evt. persille
Tænd ovnen på 225 grader. Skræl kartoflerne, og skær dem i aflange stave. Skyl dem i et dørslag, så det værste stivelse skylles væk. Dup dem tørre, kom dem i en pose, og hæld lidt olie heri. Vend kartoflerne rundt i olien, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i den varme ovn i ca. 30 minutter, til de er gyldne og møre. Gør fisken klar imens.
Kom mel, salt og bagepulver i en skål, og rør øllen i. Pisk dejen godt sammen, til den her samme konsistens som pandekagedej. Krydr torsken med salt og peber, og kom lidt mel i en dyb tallerken.
Varm olien op i en pande, kom lidt smør på, og lad det bruse af. Vend først torsken i lidt mel og derefter i dejen. Steg dem, til de er gyldne og sprøde – de skal ikke have for meget, for så bliver fisken hurtigt tør og kedelig. Læg de stegte stykker fisk på et stykke fedtsugende papir, imens de sidste steges færdige.
Skær en citron ud i både, og servér straks dine fish and chips med citronbåde og evt. lidt persille på toppen. En god tatarsovs er også fantastisk som dressing/dip.