Fiskeburger
Amerikansk madkultur møder den sunde laks. Fiskeburgeren er med bøffen af laks lettere og friskere end den klassiske variant. Har du tid, gøres den ekstra luksuriøs med hjemmelavede burgerboller, sennep og citronmayo.
Ingredienser
til 4 personer- 400 g laks (fars eller fileter)
- 2 rødløg (små)
- 1 dl rasp
- 1 spsk estragon
- 3 spsk persille
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk dijonsennep
- olie til pensling
- salt
- peber
- burgerboller
- 200 g mozzarella ost
- salat
- tomater
- agurk
- sennep
- citronmayonnaise (se opskrift)
Tag en skål og kom fiskefarsen heri. Bruger du fiskefileter moses eller hakkes de. Hak rødløg fint og kom det i skålen. Tilsæt rasp, estragon, persille, olivenolie, presset hvidløg og dijonsennep. Ælt det godt sammen, så det bliver en jævn masse.
Form fiskefarsen til passende store bøffer (tilpas dem efter burgerbollerne). Pensl med olie og krydr med salt og peber.
Steg bøfferne i lidt olie på en varm pande. De behøver kun 2-3 min. på hver side.
Bøfferne lægges mellem burgerbollerne sammen med mozzarella, salat, tomat og agurk.
Sennep og citronmayonnaise kan kommes i fiskeburgeren eller serveres ved siden af, alt efter smag.
Skal det være ekstra lækkert, kan burgeren laves med Skal det være ekstra lækkert, kan burgeren laves med hjemmelavede nøddeboller, hjemmelavet sennep og citronmayo!