Fiskefilet med kartofler og persillesovs
Fiskefilet med kartofler og persillesovs er en gammel dansk ret, der ikke uden grund er elsket af både børn og voksne. Servér den helt traditionelt som her eller evt. med en lækker salat til.
Ingredienser
til 2 personer- 500 g kartofler
- 75 g rugmel
- salt
- peber
- 250 g rødspættefileter
- smør
- olie
Persillesovs
- 25 g smør
- 2 spsk hvedemel
- 4 dl mælk
- 1 bdt persille
- Lidt vand fra kartoflerne
- salt
Start med kartoflerne
Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand i ca. 20 minutter, eller til de er møre. Gem lidt kartoffelvand til sovsen.
Stegning af fiskefileterne
Kom rugmel, salt og peber i en dyb tallerken, og vend fiskefileterne heri. Steg dem på en varm pande i en blanding af smør og olie, da det giver en sprød overflade – fileterne skal ikke have mere end et par minutter på hver side, da de er meget tynde.
Lav persillesovsen
Det er nemmest at lave en opbagning. Smelt smør i en gryde, og rør mel i, så det bliver til en melbolle. Rør så lidt mælk i ad gangen, og kog sovsen op.
Skyl og hak persillen, og rør den i sovsen. Spæd sovsen op med lidt kartoffelvand, til den har den rette tykkelse. Smag sovsen til med salt.
Servér fiskefileterne med de kogte kartofler og persillesovsen.
Se flere ideer til tilbehør til fiskefilet her