Flødebollelagkage
Rigtig nem og hurtig flødebollelagkage, der er klar på kun 15 minutter og smager som en drøm.
Den er simpelthen så nem at lave, at man næsten føler, man snyder lidt.
Ingredienser
til 1 stk- 5 dl fløde
- 2 spsk vaniljesukker
- 150 g creme fraiche
- 75 g makroner eller Daim
- 4 lagkagebunde (færdiglavede eller hjemmebagte)
- 24 flødeboller
Pynt
- 400 g friske bær (jeg brugte en blanding af jordbær, hindbær og blåbær)
- evt. 50 g mørk chokolade
Sådan laver du flødebollelagkagen
- Kom fløde og vaniljesukker op i en skål, og pisk det til flødeskum. Tilsæt creme fraichen.
- Knus makronerne groft, eller hak Daim, hvis du bruger det.
- Læg en lagkagebund på et fad. Pres 1/3 af flødebollerne flade, og fordel dem ovenpå bunden.
- Drys knuste makroner eller hakket Daim over, og spred et lag flødeskumscreme ovenpå.
- Læg en lagkagebund på, og fortsæt opbygningen på samme måde.
- Spred det sidste flødeskumscreme ud på det øverste lag, når du har lagt den sidste lagkagebund på.
- Skyl bær til pynt, og fordel dem på flødebollelagkagen.
- Hak evt. lidt mørk chokolade groft, og drys det over til slut.
Ofte stillede spørgsmål til opskriften
Se svarene på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:
Kan lagkagen laves dagen før?
Ja, det kan den sagtens. Faktisk bliver den kun bedre af at sætte sig på køl. Vent dog gerne med at pynte den med bær, så de er super friske, når flødebollekagen serveres.
Kan man fryse den?
Nej, det kan man ikke. Flødeskum skiller nemlig, når det bliver frosset ned, og det er ikke så lækkert.
Hvilke flødeboller er bedst at bruge?
Du kan bruge flødeboller både med og uden kokos, så du vælger bare dem, du bedst kan lide. Jeg brugte en blanding, og det fungerede rigtig godt.
Fakta om opskriften
Måltid: Kage (no bake kage)
Oprindelse: Det danske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Hvor mange personer er der til: 10-12 personer (afhængig af, hvor store stykker du skærer)
Næringsindhold for flødebollelagkagen
pr. 100 gram | pr. stykke | hele kagen | |
---|---|---|---|
Kalorier | 297 kcal | 490 kcal | 5875 kcal |
Kulhydrat | 32 g | 52 g | 624 g |
Protein | 4 g | 6 g | 70 g |
Fedt | 17 g | 29 g | 342 g |
Næringsberegningen pr. stykke tager udgangspunkt i, at flødebollelagkagen skæres i 12 stykker.