Flødekartofler med bacon og porrer
De her fantastiske flødekartofler med bacon og porrer er tæt på at være de bedste, jeg nogensinde har smagt, og så er det vildt lækkert tilbehør til det meste.
Ingredienser
til 5 personer- 1200 g kartofler
- 150 g bacon
- 2 porrer
- 6 dl fløde
- 2 dl mælk
- 3 kviste timian
- salt
- peber
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver på ca. 2-3 mm. Kom dem op i en skål med vand, imens de øvrige ingredienser forberedes.
Steg bacon sprød på en pande. Rens imens porrerne grundigt, og snit dem i tynde ringe. Steg dem sammen med baconen ved middel varme i 5-10 minutter, til de begynder at falde lidt sammen og blive bløde.
Hæld fløde og mælk på panden. Pluk bladene fra timiankvistene, og tilsæt dem til flødeblandingen. Lad det simre ved svag varme i 10 minutter.
Hæld vandet fra kartoflerne, og læg et lag kartoffelskiver i et ildfast fad. De må gerne overlappe hinanden. Hæld lidt af flødeblandingen over. Gentag, til der ikke er flere kartofler tilbage, og hæld så resten af fløden over.
Bag flødekartoflerne ved 180 grader i 45-50 minutter, eller til kartoflerne er helt møre.
Se også:
Disse ufatteligt lækre bearnaiseflødekartofler - de bliver helt sikkert en ny favorit.
- Publiceret d.
- 26.09.17.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kartofler ›
- Flødekartofler