Flødekartofler med mornaysauce
De her skønne flødekartofler er ekstra cremede, fordi de bliver lavet med mornaysauce, der på en gang giver en dejlig konsistens og en skøn smag af ost – både indeni og på toppen.
Ingredienser
til 4 personer- 1 kg kartofler
- 2 løg (store)
- 2 fed hvidløg
- 1⁄2 l mornaysauce
- 1 dl piskefløde
- salt
- peber
- 75 g revet parmesanost
Tænd ovnen på 185 grader.
Skræl kartoflerne, og skær dem i tynde skiver. De skal kun være ca. 3-4 millimeter i tykkelsen.
Snit løg i tynde skiver, og pres hvidløg. Bland løg og hvidløg med kartoffelskiver, mornaysauce og piskefløde i et ildfast fad, og smag evt. til med lidt salt og peber.
Bag flødekartoflerne i 45 minutter. Drys parmesanen over, og bag dem yderligere 30 minutter. Osten på toppen skal være gylden i farven. Lad flødekartoflerne stå og samle sig lidt før servering.
- Publiceret d.
- 23.08.16.
- Kategori:
- Madopskrifter ›
- Ingredienser ›
- Grøntsager ›
- Kartofler ›
- Flødekartofler