Fluffy pandekager
Jeg har fundet den ultimative metode til at lave ekstra fluffy pandekager, der smager vanedannende godt.
Hemmeligheden bag ekstra fluffy pandekager
Jeg har testet og testet og har nu fundet den ultimative metode til at få ekstra luftige brunch pandekager. Hemmeligheden er:
- Pisk æggehviderne stive.
- Tilsæt eddike for at stabilisere de stiftpiskede æggehvider (eddiken kan ikke smages).
- Steg dem ved middel varme, så de hæver godt op på panden.
Og lad os så komme i gang med at bage pandekager 😀
Man kan da ikke andet end at blive lækkersulten, når man ser sådan en stak luftige pandekager.
Ingredienser
til 16 stk- 2 æg
- 225 g hvedemel
- 1⁄4 tsk salt
- 1 1⁄2 tsk bagepulver
- 2 1⁄2 dl mælk
- evt. 2 tsk vaniljesukker
- 50 g sukker
- evt. 1 tsk eddike
- smør og/eller olie til stegning (jeg brugte en blanding)
Servér f.eks. med:
- sirup
Sådan laver du ekstra luftige pandekager
- Del æggene i æggeblommer og æggehvider - sørg for at komme æggehviderne op i en helt ren skål, og sæt dem til side til senere.
- Pisk æggeblommer, hvedemel, salt, bagepulver, mælk og evt. vaniljesukker sammen til en glat dej.
- Pisk æggehviderne skummende. Tilsæt sukker lidt efter lidt under fortsat piskning, og tilsæt evt. eddiken (kan godt undlades, men sikrer, at pandekagerne bliver ekstra luftige). Bliv ved med at piske, til du har en stiv marengs.
- Fold forsigtigt de stiftpiskede æggehvider i pandekagedejen med en dejskraber.
- Varm en pande op ved middel varme, og steg pandekagerne i olie og/eller smør. Pandekagerne er klar til at blive vendt, når de er tørret lidt ud på overfladen.
- Servér f.eks. de amerikanske pandekager med sirup til.
Se også:
Verdens bedste pandekagerSunde amerikanske pandekager
Hvad er forskellen på amerikanske og japanske fluffy pandekager?
I de fluffy japanske pandekager er der en højere andel af æggehvider end i de luftige amerikanske pandekager, så de japanske er ofte endnu tykkere end de amerikanske og har en souffle-agtig konsistens.
Skal de på køl?
Ja, pandekagerne skal helst opbevares i køleskabet i en pose eller lufttæt beholder.
Hvor lang tid kan de holde sig i køleskabet?
De kan fint holde sig i 2-3 dage, når de opbevares på køl. Varm dem gerne kort på en brødrister eller en pande, så bliver de næsten så gode som nye.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert, morgenmad eller brunch
Oprindelse: Det amerikanske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for de fluffy tykke pandekager
pr. pandekage | hele portionen | |
---|---|---|
Kalorier | 108 kcal | 1729 kcal |
Kulhydrat | 14 g | 228 g |
Protein | 3 g | 49 g |
Fedt | 4 g | 65 g |
Næringsberegningen er inklusiv 25 gram smør og 2 spiseskefulde olie til stegning.