Focaccia brød med manitoba eller durummel
Der er intet som et lækkert, friskbagt focaccia, og med denne opskrift kan det skønne brød være klar på under tre timer. Det får en skøn sprød overflade, den lækreste seje krumme og en helt fantastisk smag af rosmarin, olivenolie og havsalt.
Ingredienser
til 1 form- 15 g gær
- 1 1⁄2 tsk salt
- 1 1⁄2 tsk honning
- 3 1⁄2 dl vand
- 150 g durummel eller manitobamel
- 225 g ølandshvedemel (eller almindelig hvedemel)
- 1⁄2 dl olivenolie
- 4 kviste rosmarin
- 2 spsk vand
- havsalt
Sådan bager du det luftige focacciabrød
Opløs gær, salt og honning i vandet. Tilsæt manitobamelet (eller durummel) og ølandshvedemelet (eller almindeligt hvedemel), og rør, til dejen er ensartet. Kom den op i en skål, og stil den til hævning under et fugtigt viskestykke i 45 minutter.
Træk op i dejen og slip den igen, så du strækker dejen igennem. Gentag 8-10 gange, og lad den hæve i yderligere 45 minutter.
Kom et stykke bagepapir i en lille bradepande (ca. 40x25 cm). Hæld lidt af olivenolien på bagepapiret. Hæld dejen ned i bradepanden, og træk i hjørnerne, så dejen fylder hele bradepanden ud.
Lad den efterhæve her i ca. 30 minutter, mens du varmer ovnen op til 230 grader varmluft.
Pluk rosmarinkvistene, så du har små ”buketter” af rosmarin. Bland dem med lidt af olivenolien, og stik dem ned i dejen.
Hæld de to spsk. vand over dejen sammen med resten af olivenolien. Tryk ned i dejen med fingerspidserne, så du får lavet nogle huller med olie. Drys til sidst med havsalt.
Bag din focaccia i 10-12 minutter, til overfladen får en mørk og sprød overflade, og pensl brødet med lidt ekstra olivenolie, når det kommer ud af ovnen.
Tip:
Jeg har i denne opskrift brugt en type manitobamel, der har et proteinindhold på 14 %, ligesom ølandshvedemelet. Det høje proteinindhold gør, at dejen kan udvikle et stærkere glutennetværk og dermed blive mere elastisk og hæve mere.
Sørg derfor gerne for, at du bruger noget mel, der har et proteinindhold på 12-14 % (for det bedste resultat).
Se også:
Koldhævet foccacia
Hvor mange deciliter mel skal der bruges?
Der bruges 150 gram durummel eller manitobamel. Det svarer til ca. 2¾ dl.
Derudover bruges der 225 gram ølandshvedemel (eller almindelig hvedemel). Det svarer til ca. 4 dl.
Hvis du bruges en anden størrelse form/bradepande end den i opskriften (ca. 40x25 cm), kan du omregne mel fra gram til dl med denne liste.
Næringsindhold for focacciabrødet
pr. stykke | hele brødet | |
---|---|---|
Kalorier | 88 kcal | 1750 kcal |
Kulhydrat | 13 g | 258 g |
Protein | 2 g | 47 g |
Fedt | 3 g | 53 g |
Næringsindholdet pr. stykke tager udgangspunkt i, at brødet skæres i 20 stykker.